Ile Jokinen on luonut poikkeuksellisen laajan ja monialaisen viihdetuotannon jo yli 30 vuoden aikana. Sävellyksiä, sanoituksia, käsikirjoituksia, kirjoittanut romaanin (toinen lähes valmis).  Lisäksi Ile on tehnyt näyttelijäntyötä useissa eri ammattiteattereissa, yli 3500 keikkaa, laulaen, juontaen, imitoiden, naurattaen jne… Luonut kiertueohjelman, näytelmäkäsikirjoituksia, kuunnelmatekstiä Yle:lle ja erilaisia radioviihde-sarjoja useille eri kanaville. Löytyy myös TV-mainos-rooleja mm. Ohvi spotin etelänmies. Kehittänyt lautapelin jolla patentti ja rekisterihallituksen mallisuoja, luonut oman vaatemalliston, jne jne.. eli lähes kaikkea mitä rankasti häiriintyneen voisi kuvitella tekevän, kunhan vapaaksi pääsee. Joka tapauksessa nyt koko Suomen kansa pääsee nauttimaan näistä älynväläyksistä. Olkaa hyvä.

Hän on tuttu Järviradiosta, Suomi-Popilta, vanhasta kunnon Mafian sirkuksesta Kafe Veijon baarista, Satahämeestä Yle-Radioteatterista ja Sun-FM mainoksista monesta muusta yhteydestä tuttu ääni. Sekä MTV-3:n sarjoista, TV 2:n viihdeohjelmista. TV-Tampere kanavalta ja lukuisista teevee-mainoksista mm. Kuuluisa “etelänmies” ja naurava hampurilaisen ostaja, tuttu kasvo… jne…

diskografia-rivin-kuva-ile-ja-kitara
Ile Jokinen kitaran kanssa

Ilen laaja tuotanto kattaa lähes kaikkea. Musiikkia, sen kaikissa ilmenemismuodoissa. Ainoastaan kirkkomusiikkiin Ile ei varsin ymmärrettävistä syistä ole ryhtynyt.. Kirjaa, näytelmiä, kuunnelmatekstiä, radio ja teevee-sarjaa on syntynyt Ilen kynästä. Maailmaa syleilevän lautapelin kapakkakierros syntyminen, niin ikään on Ilen syytä. Musiikkituotantoa löytyy viiden albumin verran

Kaikkeen tähän ja vähän muuhunkin pääset tutustumaan näillä sivuilla. On myös matkalta ylös kirjattuja tapahtumia ja kohtaamisia. Niistä joitakin jopa kuvan muodossa.

Monen ikäistä kuuntelijaa on riittänyt. Tämä tuttavaperheen 3 vuotias piti kovasti rallimusiikista.
Keuruun kisakaarteesta
Keuruun kisakaarteesta
Matka jakuu 2002. Paikkana Uusuikaupunki, Sorvakon Ranta, Paikallisen kaivohuoneen edessä. Sittemmin ravintola paloi 2009 ja kuvassa oleva kitara myytiin 2019.
Kitara ja mies 2009. Mies vaikuttaa nykyään Ikaalisissa. Kitara myytiin Lohjalle 2019.
Montaa lajia kulkupeliä on alla piipahtanut. Tämä mese kiidätti enne Ileä tangokuningas Pepe Enrothia keikalta toiselle. Kun Ile sai sen, oli mittarissa vaivaiset 780.000 kilometriä. Ile lisäsi mittariin 150.000 kilometriä parissa vuodessa.
Nykyään auton majailee Ikaalisten Vatulassa. Siellä on mersulla hyvä olla muutaman lajitoverin kanssa.
Toisinaan on ollut epävireessä kitara, toisinaan taas mies. Tämä kuva on Jyväskylän Tuomiojärvi Campingista vuodelta 1992.
Monenlaisella työmaalla tuli käytyä. Kuva on vuodelta 1984 Koustenlatvan entiseltä koulusta. Ile oli mukana todistamassa perinteisen tiiliuunin polttoa. Savesta prässätyt tiilet ladotaan aluksi kuvan osoittamalla tavalla ja alle jätetään tilaa 2 – 3 kolmelle tulipaikalle. Sitten kolme päivän ajan potetaan tulta niin, että tiilet hehkuvat. Kuvassa valmiit tiilet siirtymässä varastoon.
Vuosi 1993, teatterikoulutus, Lahti. Kuvasssa nykyinen Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen ja oikealla puolella näiden pläjäysten tekijä, eli Ile.
Viipurin linnakin tuli nähtyä 2002
Matkan varrella on osunut muutama tankkilaivakin.Tämä kuului maailman suurimman varustamon tonnistoon, ainakin nimestä päätellen.